START HET BURGERBOS


 Er is teveel houtkap in Nederland en het wordt nog gesubsidieerd ook. Dat hout gaat vooral naar bioverbrandingsovens die ook weer zwaar gesubsidieerd worden met ons belastinggeld. Heide wordt omgezet naar stuifzandgebied en bos wordt weggehaald om plaats te maken voor niet bestaande heide. Natuurbeheer, de provinci├źn en Staatsbosbeheer doen alsof het goed voor de natuur is en CO2 niet bestaat bij verbranding door biocentrales... Het is alleen goed voor hun eigen portemonnee.
Ik vertrouw ze niet meer en ben diep teleurgesteld.


Lemelerberg bij Ommen, 150 hectare bos weg

 
Protest en petities helpen niet, allemaal al geprobeerd, die worden gewoon genegeerd. Als burger voel je je dan machteloos; Wat kan je nog meer doen om deze kaalslag en natuurvernietiging te stoppen !? Ik heb geen ervaring en zin in hun politieke spelletjes, hun eigen verzonnen spelregels verlies je als burger altijd.
Zelf een stuk (bos-)grond kopen of aanplanten. Onbetaalbaar denk je dan, maar samen kunnen we het wel ! Samen met anderen kunnen we grond aankopen via een stichting. Zo is het een stil protest dat steeds duidelijker wordt naar de overheid. Dat kan dan niet meer genegeerd worden. Ook bepalen wij dan zelf wat er met het bos gebeurt en wat voor bos er komt. (fruit- en notenbomen, permacultuur  kunstbos, herdenkingsbos, etc)
Om dit te verwezenlijken wil ik dus een stichting 'Het burgerbos' oprichten. Inschrijving (notaris), een website, aankoop van grond en bijvoorbeeld bomen planten en een waterput slaan kosten geld, dat ik niet heb, en ga daarom een crowdfunding starten.
Als het streefbedrag gehaald wordt kan ik grond aankopen; Ik heb al een stukje op het oog. Het 1e burgerbos van... Ommen is dan een feit. Mocht er meer geld binnenkomen, dan kunnen we er meer grond bij kopen. Als u denkt;  ik wil ook een burgerbos in bijvoorbeeld Apeldoorn, neem dan contact op. Alle hulp kunnen we gebruiken.

Doneert u, dan ontvangt u uw cadeau nadat het streefbedrag bereikt is; De stichting wordt geactiveerd en uw geld wordt pas dan naar de stichting overgemaakt. Als het doel niet gehaald wordt gaat de aankoop dus niet door en krijgt u uw geld terug.  
 
Hoe meer grond we kunnen aankopen, hoe meer protest we daarmee maken. Dit bos zal nooit gekapt kunnen worden om plaats te maken voor zandverstuiving of biocentrales, omdat wij het zelf beheren en bepalen. Als het een succesvol project wordt kan het uitgebreid worden naar andere plaatsen in NL en misschien zelfs in het buitenland. 
Er komt een aparte blog zolang er nog geen website is.
Zodra de blog en crowdfunding voor het burgerbos is geactiveerd laat ik het u weten.